Hamas ponovo protiv Vlade Fataha

Nova palestinska vlada, sa Salamom Fajadom, svetski priznatim ekonomistom, na čelu, položila je zakletvu pred palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2009.

01:15

Default images

Fajad, koji je školovan u SAD, predvodio je i prethodnu prelaznu vladu, a sada će nadgledati bezbednost i finansije u novoj vladi. U njoj su članovi Abasovog Fataha zamenili političke nezavisne ministre na nekim funkcijama.

Članovi umerenijeg Fataha imaju 12 ministarskih portfelja od ukupno 25, računajući i Fajada u novom kabinetu. Ta organizacija je zahtevala da ima većeg udela u rukovođenju palestinskim teritorijama, prenose izraelski mediji izveštaje Rojtersa.

Pokret Hamas objavio je odmah da ne priznaje novu vladu.

"Ova vlada je nelegalna, neustavna i stvorena je s blagoslovom cionističke i američke administracije i predstavlja prepreku na putu razgovora o nacionalnom poverenju", rekao je zvaničnik Hamasa Mušir al Masri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: