Uhapšeni zbog utaje poreza

Poreska uprava podnela krivične prijave protiv direktora 15 preduzeća zbog sumnje da su utajili porez i oštetili budžet Republike za više od 22 miliona dinara.

Izvor: Beta

Utorak, 19.05.2009.

12:59

Default images

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija, krivične prijave podnete su protiv direktora preduzeća "Paroko medikal ekvipment" iz Novog Sada i direktora preduzeća "Egzit vest", "Jugoboro", "Monik trejd", "Turbo soft", "Emi-ka", "Nađa & D", "Elok biro", "Sretenović Co", "Inoksprodukt oprema", svi iz Beograda.

Prijave Opštinskom javnom tužilaštvu u Novom Sadu su podnete i protiv direktora preduzeća "Gold igl" iz Ćuprije, "Gemiks" iz Elemira, "Kojić" iz Čačka, "Haltem" iz Sombora i "Kejmil" iz Pančeva.

U saopštenju se navodi da je direktor preduzeća "Paroko medikal ekvipment" G.P, u nameri da izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost, u periodu od februara 2006. do avgusta 2008. godine, lažno prikazao nabavku medicinskih sredstava, za koju je pribavio, upotrebio račune u poslovnim knjigama pomenutih preduzeća u vrednosti od oko 146,3 miliona dinara.

"U poreskim prijavama lažno je prijavio PDV i neosnovano koristio prethodni porez u iznosu od 22.326.458 dinara", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: