Žitelji Pasjana dobili struju

Žitelji sela Pasjane na Kosovu dobili su struju, pošto su Kosovskoj elektroenergetskoj korporaciji (KEK) uplatili paušal za poslednji mesec u iznosu od 26 evra.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2009.

12:54

Default images

Predsednik opštine Gnjilane Predrag Stojković kazao je Tanjugu da je struja u Pasjane stigla juče po podne, a u Kosovskom Pomoravlju sada je jedino selo Korminjane kod Kosovske Kamenice bez električne energije, jer meštani još nisu postigli dogovor o plaćanju paušala.

"Kod njih još uvek ne postoji dogovor o plaćanju paušala i to je jedini razlog zbog čega oni nemaju struju. Sva ostala sela opštine Gnjilane i Kosovska Kamenica su platila paušal i dobila struju", naveo je Stojković.

Predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju istakli su ranije da intenzivno rade na tome da na Kosovu bude uveden drugi distributer električne energije koji bi srpskim sredinama isporučivao struju i naplaćivao račune.

Više od 15 sela sa srpskim stanovništvom na centralnom Kosovu je bez struje bilo više od mesec dana, a u selu Korminjane struja je isključena pre nedelju dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: