Nema novog gripa u Sarajevu

Devojka iz Japana za koju se sumnjalo da je obolela od meksičkog gripa nije zaražena tim virusom, saopšteno je danas u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Izvor: Beta

Nedelja, 17.05.2009.

12:09

Default images

Predstavnica za štampu Kliničkog centra Biljana Jandrić izjavila je da su analize potvrdile da devojka nije zaražena virusom novog gripa H1N1, ali da je sarajevski Klinički centar dužan da pošalje uzorke na analizu u London, preneli su lokalni mediji.

Bolesnica, koja je juče primljena u bolnicu sa simptomima koji mogu biti tipični i za mekcički grip i iz predostrožnosti je stavljena u izolaciju, danas se oseća bolje, rekla je Jandrićeva.

"Iako je tvrdila da nije bila u Meksiku, SAD, niti u kontaktu s nekim ko je bio bolestan, odmah smo je izolovali. Sama je u sobi, a osim toga sproveli smo sve što treba uraditi u ovakvoj situaciji. Između ostalog, obavestili smo i Epidemiološku službu o ovom slučaju", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: