U raketnom napadu 12 poginulih

U američkom raketnom napadu na uporište Al Kaide na severozapadu Pakistana poginulo je 12 ljudi i uništena je jedna islamska škola, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Subota, 16.05.2009.

11:44

Default images

Napad vojske SAD usledio je u trenutku kada se i pakistanska vojska pripremala da izvrši juriš na glavni grad doline Svat, gde su smešteni talibani i iz koje je zbog borbi izbeglo skoro milion civila.

Nekoliko projektila pogodilo je školu i obližnje vozilo u gradu Mir Aliju, koji se nalazi u regionu severnog Vaziristana, saopštili su pakistanski zvaničnici. U napadu je ranjen veliki broj ljudi.

Američka vojska redovno bombarduje talibane u delovima Pakistana na granici sa Avganistanom, u kojima pakistanska vlada nema kontrolu, i istovremeno vrši pritisak na Islamabad da pojača borbu protiv talibana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: