Plaćanje uz olakšice do 15. juna

Beogradsko gradsko veće je do 15. juna produžilo akciju u okviru koje građani uz olakšice mogu da izmire zaostale obaveze prema JKP “Infostan“.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2009.

22:07

Default images

Svi dužnici mogu da se opredele da li će izmiriti osnovni dug u celosti, čime se oslobođaju svih kamata i sudskih troškova ili će potpisati sporazum sa "Infostanom" o izmirenju u ratama. U tom slučaju biće im otpisano 50 odsto kamate, a ostatak duga će moći da izmire do 30. septembra 2009. godine u šest jednakih mesečnih rata.

Dužnici koji zaključe sporazum mogu da računaju na obustavljanje svih sudskih postupaka i otpis dugovanja zaključno sa 30. aprilom 1999 godine.

Građani koji imaju obaveze na osnovu neplaćenih računa u prethodnom periodu, dobili su obaveštenje o modelima otplate duga, uplatnicu sa podacima o visini osnovnog duga (proknjižena zaključno sa 27. martom 2009), kamatama i sudskim troškovima; podacima o mesecu i godini kada račun nije plaćen; informaciju o brojevima rešenja o dozvoli izvršenja sa datumima podnošenja rešenja, kao i predlog sporazuma za izmirenje duga, ukoliko se odluče da dug isplate na 6 jednakih mesečnih rata.

Istovremeno, "Infostan", prema odluci Gradskog veća, građanima koji su izmirili svoja dugovanja ili potpisali sporazum u periodu od 15. marta 2009. do donošenja novih zaključaka, nadoknađuje iznose naplaćenih kamata i sudskih troškova.

Početak akcije u martu mesecu izazvao je veliko iznenađenje javnosti jer je tada preduzeće na adreše oko 199.000 beograđana uputilo obaveštenje o dugovanjima iz perioda od 1999. do 2008. godine na kojima su iznosi prevazilazili i 100.000 dinara.

Prema tada objavljenoj statistici "Infostana", oko 45.000 Beogarađana dugovalo je između 3.000 i 5.000 dinara, dok je 30.000 imalo dug veći od 100.000 dinara.

Preduzeće je građane tada obavestilo i o tužbama koje su protiv njih podnete Četvrtom opštinskom sudu, ali je Gradsko veće 26. marta odlučilo da te tužbe povuče i preduzeću naložilo da sva potraživanja preispita.

Povraćaj novca svi koji su dobili ovo obaveštenje, mogu da uz uplatnicu i ličnu kartu, obaviti u poslovnicama Banke Inteza u Beogradu, a radne jedinice "Infostana" biće otvorene od osam do 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: