Imigranti stradali u brodolomu

Deset osoba je poginulo nakon što je brod, na kome je bilo 27 migranata, potonuo oko 15 milja od obale Floride.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2009.

21:34

Default images

Nesreća se dogodila juče u ranim jutarnjim satima, ali su migranti pronađeni jedanaest sati kasnije. Mnogi od njih su bili zahvaćeni Golfskom strujom koja ih je odvukla dalje na sever. Migranti su krenuli u utorak sa Biminija, jednog od Bahamskih ostrva u blizini SAD, oko 50 milja od Majamija, preneli su lokalni mediji, navodeći da je, najverovatnije, bila reč o švercu ljudima.

"Tragično je i žalosno da neko može da bude tako neosetljiv kada je ljudski život u pitanju", izjavio je kapetan Džejms Fiton iz Obalske straže Majamija, dodajući da švercere ljudima zanima samo novac i ništa osim njega.

Američki zvaničnici su saopštili da je uzrok nesreće bila prenatrpanost broda. Većina migranata su sa Haitija, ali ima ih i sa Jamajke.

Oni su dodali da će biti pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo da li je reč o švercu ljudima.

"Ukoliko se ispostavi da je reč o švercu, pokrenućemo istragu kako bi ustanovili ko stoji iza cele operacije", saopštila je Američka služba za carinu i imigraciju, dodajući da će migranti biti vraćeni u svoje zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: