"Delta" ipak kupuje akcije "Boske"

Vlada RS dala je saglasnost za aneks Ugovora o prodaji akcija državnog kapitala u banjalučkoj robnoj kući "Boska" sa konzorcijumom "Delta - Zekstra".

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2009.

15:01

Default images

Šefica vladinog biroa za odnose s javnošću Vera Sajić je precizirala da se tim aneksom menja rok za uplatu kupoprodajne cene, koja iznosi tri miliona evra.

"Aneks ugovora predviđa izmenu kojom se kupac obavezuje da uplati iznos kupoprodajne cene od tri miliona evra u roku od sedam dana od dana potpisivanja aneksa Ugovora", kazala je Sajićeva.

Ona je navela da se očekuje da će taj aneks ugovora biti potpisan početkom naredne sedmice.

Ugovor između vlade RS i predstavnika beogradskih firmi "Zekstra-Delta" o prodaji, tj. o kupovini državnog kapitala u banjalučkoj robnoj kući "Boska", potpisan je u oktobru prošle godine, ali nije realizovan zbog nerešenog statusa objekata u prizemlju robne kuće, koji su ranije privatizovani.

Robna kuća "Boska" ima oko 230 radnika, koji već skoro dve godine nisu primili plate, a nisu im uplaćeni ni doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: