Stečaj u Kombinatu aluminijuma

Crnogorski ministar finansija Igor Lukšić nije isključio mogućnost da već ovog meseca u Kombinatu aluminijuma Podgorica bude uveden stečaj.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2009.

01:03

Default images

"Vlada je ponudila socijalni program radnicima, a da li je pozadina toga mogućnost uvođenja stečaja u KAP-u, možda već i u ovom mesecu, ostaje da se vidi", rekao je Lukšić.

“Činjenica je da ekonomska budućnost svakog preduzeća zavisi od toga može li to preduzeće da proda svoju robu, po ceni koja je veća od proizvodne”, naveo je on.

Lukšić je primetio da KAP već duže ne može da proda svoju robu po ceni koja je viša od proizvodne i zato, kako je rekao, mesečno pravi gubitke.

On je objasnio da se takva situacija može trpeti jedno vreme, ali je dodao da je pitanje da li se to može trpeti i u dužem periodu.

Praktično, dodao je, nema kombinata aluminijuma u svetu koji nije morao proći kroz dublje restrukturiranje, pa se to dogodilo i KAP-u.

"Ako se pretpostavi da za sada nema signala da ruski partner CEAC, Olega Deripaske, ima posebnog interesa da ulaže neka dodatna sredstva u kompaniju, onda se moramo opredeliti za reorganizaciju kroz stečaj ili potpuno gašenje proizvodnje", kazao je Lukšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: