Sukobi islamista u Somaliji

U sukobima rivalskih islamističkih grupa u glavnom gradu Somalije u protekla tri dana poginulo je 65 ljudi, a ranjeno više od 190, saopštili su bolnički izvori.

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2009.

18:03

Default images

U borbama je poginulo 50 ljudi, a 181 osoba je ranjena, dok je danas 15 ljudi poginulo, a 10 ranjeno kada je minobacački projektil pogodio lokalnu džamiju.

Vojska somalijskog predsednika Šeika Šarifa nastavlja oštru borbu protiv pobunjenika, dok su se, istovremeno, pripadnici umerenih islamističkih pokreta lojalnih vladi tokom vikenda sukobili u Mogadišu sa ekstremistima iz opozicionog Al Šababa, preneo je Rojters.

"Ubili smo mnogo vladinih vojnika i umerenih islamista. Njihovi leševi leže po ulicama", rekao je za agenciju Rojters visoki zvaničnik Al Šabaaba, šeik Mohamed Ibrahim Bilal.

U ovoj zemlji na Rogu Afrike od 2006. godine poginule su hiljade ljudi, dok ih je više od milion primorano da napuste svoje domove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: