Štrajk prekinut, radnici razočarani

Radnici kragujevačkog Partizana kasno sinoć su prekinuli osamnaestodnevni štrajk glađu. Odluku su doneli posle potpisivanja Sporazum sa većinskim vlasnikom.

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2009.

11:03

Default images

Članovi pregovaračkog tima ušli su u fabriku noseći slavljeničku tortu. Međutim, dočekali su ih vidno razočarani radnici koji su 18 dana štrajkovali glađu.

Potpisivanjem Sporazuma radnici su se odrekli potraživanja na ime pravosnažnih i izvršnih sudskih presuda. Pojedinim radnicima firma je na ime zaostalih zarada dugovala i do 1.300.000 dinara.

Posle prekida štrajka radnicima će biti isplaćene otpremnine i oni odlaze na biro gde im sleduje mesečna naknada.

Slavljenička torta nije ni načeta. I dok su se radnici pakovali većinski vlasnik je obavešten da može da preuzme fabriku.

Od 9. decembra prošle godine, u Partizanu je štrajkovalo 85, od ukupno 115 radnika. Protest je radikalizovan 22. aprila kada je devetoro radnika stupilo u štrajk glađu. U međuvremenu pridružilo im se još četvoro kolega.

Sledeće sedmice radnicima treba da budu isplaćene otpremnine, dok novac za povezivanje radnog staža većinski vlasnik treba da uplati do 30. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: