Opozicija postavila rok Sakašviliju

Gruzijska opozicija, zatražila je na sinoćnim protestima, razgovore sa predsednikom Mihailom Sakašvilijem i poručila da će na njegov odgovor čekati do večeras.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.05.2009.

11:48

Default images

"Ako do 17 sati, 10. maja, ne dobijemo odgovor, opozicija će preduzeti dalje korake", rekao je juče Kakha Kukava, jedan od lidera gruzijske opozicije.

Bivša predsednica gruzijskog parlamenta Nino Burdžahanadže rekla je da je uverena da Sakašvili ne želi da započne dijalog s opozicijom i dodala da će se intenzivniji protesti nastaviti sve dok predsednik ne podnese ostavku.

Pod pritiskom Pravoslavne crkve, pošto je u sukobima policije i demonstranata povređeno 28 ljudi, opozicioni lideri sastali su se u petak sa predsednikom parlamenta Davidom Bakradzeom, što je njihov prvi zvanični kontakt s vladom od kada su protesti počeli 9. aprila.

Opozicija traži ostavku Sakašvilija, optužujući ga, između ostalog, za izazivanje prošlogodišnjeg rata u Južnoj Osetiji, a pogoršanju situacije u toj zemlji doprinele su i vojne vežbe NATO-a u Gruziji, što je izazvalo nezadovoljstvo Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: