Veći porezi na štetu umetnika

Usvojene izmene u Zakonu o porezu na dohodak građana, uticaće negativno na umetničko stvaralaštvo i rad umetnika, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Izvor: FoNet

Nedelja, 10.05.2009.

14:01

Default images

Ministarstvo kulture je ocenilo da Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, koji je stupio na snagu 8. maja, može ustanove kulture dovesti u poziciju nemogućnosti ispunjavanja umetničkih i finansijskih obaveza prema angažovanim saradnicima.

Izmene u Zakonu o porezu će negativno uticati na umetničko stvaralaštvo i rad umetnika, te će predstavnici ministarstva nastojati da svim raspoloživim sredstvima zaštite položaj stvaralaca u Srbiji i utiču na zakonske promene koje se odnose na poboljšanje tog položaja, kaže se u saopštenju Ministarstva kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: