Blic: Tajni plan o otmici Srba

Oružana grupa Albanaca planirala je otmice Srba na Kosovu, čije bi oslobađanje uslovili puštanjem na slobodu pripadnika "gnjilanske grupe", piše "Blic".

Izvor: Beta, Blic

Subota, 09.05.2009.

11:44

Default images

Prema pisanju "Blica", istražni organi Srbije i Euleksa ušli su u trag ovom tajnom planu. "Planovi otmica su otkriveni u začetku, odnosno kada je razmatrano njihovo ostvarivanje. Istražnim organima su poznati svi koji su planirali otmice, tako da njihove eventualne akcije ne bi mogle da prođu neprimećeno", rekao je izvor "Blica" blizak istrazi.

Isti izvor navodi da predstoji sastanak predstavnika Srbije i Euleksa o operativnoj saradnji, na kojem će biti dogovorena zaštita svih učesnika u sudskom postupku protiv "gnjilanske grupe" i drugih koji mogu biti ugroženi.

Prema pisanju "Blica", srpski istražni organi već duže vreme prate situaciju u okolini Gnjilana, gde je baza nekadašnjih pripadnika "gnjilanske grupe" OVK koji su već napadali srpske civile.

"Veliki broj pripadnika grupe prebegao je iz centralne Srbije u pokrajinu posle hapšenja devetorice osumnjičenih. Od tada je bilo više napada na Srbe u okolini Gnjilana, a naročito u selima Šilovo i Gornji Livoč. Pretpostavlja se da je cilj tih akcija zastrašivanje svedoka", kaže izvor "Blica".

Devetorica pripadnika "gnjilanske grupe" OVK uhapšena su 26. decembra 2008. godine zbog sumnje da su ubili najmanje pedeset jednog srpskog civila i kidnapovali 159 ljudi u Gnjilanu od 12. juna do oktobra 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: