Domaća preduzeća grade autoput

Na tenderu za izgradnju severnog kraka Koridora 10, od Horgoša do Novog Sada, pobedili su Preduzeće za puteve ”Beograd” i ”Putevi” iz Užica, piše “Politika”.

Izvor: B92

Petak, 08.05.2009.

09:06

Default images

Prvo preduzeće će graditi deset kilometara, od Horgoša prema Novom Sadu, a drugo istu toliku deonicu od Novog Sada ka Subotici. Tu informaciju za ”Politiku” je potvrdio Milan Bojović, direktor ”Puteva” iz Užica, koji nije hteo da kaže koliko će državu koštati izgradnja tih dvadeset kilometara leve trake autoputa.

Iako se prethodnih dana spekulisalo o iznosima od 700.000 do 800.000 evra po kilometru, Bojović je bio izričit da je ponuda poslovna tajna.

Inače, koncesionar za izgradnju autoputa Horgoš–Požega, austrijski konzorcijum ”Alpina Por”, cenio je da kilometar autoputa kroz Vojvodinu kao i na deonici od Obrenovca do Uba košta oko dva miliona evra.

Ugovor će biti potpisan danas u sedištu Vlade Srbije, a radovi bi trebalo da počnu u nedelju 10. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: