Sutra ugovor za autoput

U petak će u Vladi Srbije biti potpisan ugovor sa dve domaće kompanije za izgradnju dela autoputa od Horgoša do Novog Sada, najavio je ministar Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2009.

20:13

Default images

Ugovor će u ime države potpisati ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić. Na konferenciji za novinare, ministar ekonomije Mlađan Dinkić nije želeo da obelodani o kojim se domaćim kompanijama radi, rekavši da je to još jedan podsticaj domaćoj građevinskoj operativi.

Dinkić je ponovio da će radovi na toj deonici Koridora 10 započeti u nedelju, 10. maja.

Prema njegovoj oceni, izgradnja autoputeva je jedna od ključnih antirecesionih mera, tako da i Vlada Srbije ima nameru da pojača izgradnju putne mreže, ukoliko se desi da se kriza produbi, jer se time upošljava veliki deo privrede i podstiče potrošnja.

Reč je o izgradnji oko 20 kilometara leve saobraaćajne trake na autoputu od Horgoša do Novog Sada, a na tender za izgradnju tog dela saobraćajnice stiglo je 15 prijava. Za sada još nije objavljeno ko će biti izvođač radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: