Izveštaje dostavile 34 stranke

Odboru Skupštine Srbije za finansije do danas su finansijske izveštaje o radu u prošloj godini podnele 34 stranke, rečeno je agenciji Tanjug u tom telu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.05.2009.

19:56

Default images

Tu zakonsku obavezu ispunila je većina parlamentarnih stranaka, ali i neke manje vanparamentarne stranke. Finansijske izveštaje podnele su parlamentarne stranke, među kojima su SPS, PUPS, SRS, SNS, DS, NS, JS, DSS, SVM, LDP, SPO, DHSS, SDU, Sandžacka demorkatska partija, Demokratski savez Hrvata Vojvodine.

Među vanparlamentanim stranakam to su učinili Liberali Srbije, Partija mladih, Politička stranka Srbije, Demokratska zajednica Srbije, Ekološka stranka Srbije, Demokratska zajednica Srbije, Demokratska pravoslana stranka...

Prema ranijem zaključku Odbora, finansijski izveštaji za prošlu godinu treba da se dostave do 15. aprila tekuće godine, ali je to telo na jednoj od prethodnih sednica odlučilo da se taj rok, koji nije zakonski utvrđen, može malo prolongirati.

Stranke u finansijskim izveštajima treba da navedu prihode i rashode, imovinsko stanje, izveštaj ovlašćenog revizora, kao i donacije veće od 6.000 dinara.

Prema zakonu o finansiranju političkih stranaka, sve registrovane stranke, kojih je u Srbiji više od 400, dužne su da dostave finansijske izveštaje.

Inače, prema nedavnim izmenama tog zakona, od oktobra nadležnost kontrole stranačkih finansijskih izveštaja biće preneta sa skupštinskog Odbora na Agenciju za borbu protiv korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: