Traže pomoć predsednika Srbije

Žitelji 14 sela iz okoline Gnjilana, Vitine i Kamenice zatražili su od predsednika Srbije pomoć da se prekine isključenje struje koje traje više od 20 dana.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2009.

14:46

Default images

Taj zahtev Srbi iz Kosovskog Pomoravlja saopštili su na protestnom skupu održanom u selu Šilovu, nedaleko od Gnjilana. U Kosovskom pomoravlju bez struje je oko 15 hiljada Srba.

Oni odbijaju zahtev Kosovske elektroenergetske korporacije da prvo uplate paušal za dva poslednja meseca, a da potom potpišu ugovore za redovno mesečno očitavanje brojila i naplatu računa za utrošenu struju.

Srbi u Pomoravlju taj zahtev doživljvaju kao pritisak kosovskih institucija.

Na skupu je pred oko 1.000 ljudi pročitano pismo upućeno predsedniku Srbije Borisu Tadiću, od kojeg se traži pomoć da u srpskim sredinama bude uveden drugi operater za distribuciju i naplatu računa za utrošenu struju.

Drugi zahtev je da se u selima u kojima žive Srbi u Kosovskom Pomoravlju na utvrđenim tačkama kolektivno očitava brojilo za utrošenu struju, a treći je da za opravku i održavanje lokalne elektrodistribucijske mreže u srpskim sredinama brinu radnici Elektroprivrede Srbije..

Srbi u pomoravlju očekuju rešenje iz Beograda.

Šilovo i druga sela su bez srtuje bila i zimus. I tada, i sada, žiteljima tih sela agregati su osnovno pomoćno sredstvo. Ako ga nemaju onda koriste ogrevno drvo.

Žitelji Šilova i drugih sela kosovkog pomoravlja ne beže od plaćanja struje, ali traže da ono bude sistemski rešeno, a na parcijalno od sela do sela.

Pozvani su na strpljenje, uzdajući se da će zvaničnici u Beogradu pokušati da im reše problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: