Peres odbacuje izveštaj UN

Predsednik Izraela Šimon Peres izjavio je da je izveštaj UN u kojem se potvrđuje odgovornost Izraela za napade u pojasu Gaze "skandalozan".

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2009.

00:32

Default images

"Ne prihvatamo nijednu reč iz tog izveštaja", rekao je Peres u sredu nakon sastanka sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom u Njujorku. Prema njegovim rečima, izveštaj je skandalozan i Izrael ga nikada neće prihvatiti, pošto je imao pravo na odbranu života žena i dece.

"Ljuti smo što se u izveštaju ne pominje Hamas", čiji su napadi na jug Izraela, prema njegovim rečima, prouzrokovali izraelsku vojnu intervenciju na pojas Gaze.

Peres je rekao da Ban nije odgovoran za sadržaj izveštaja.

Izveštaj o devet napada Izraela na objekte UN u pojasu Gaze, u kojima je više osoba ubijeno i ranjeno i pričinjena velika materijalna šteta, sačinila je istražna komisija UN.

Izraelska vlada odbacila je izveštaj UN i pre njegovog objavljivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: