Damiru Dokiću mesec dana pritvora

Damiru Dokiću, ocu australijske teniserke Jelene Dokić, određen je pritvor od 30 dana, zbog procene istražnog sudije da predstavlja opasnost.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2009.

00:31

Default images

Dokić je uhapšen juče na svom imanju u Vrdniku zbog sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala. Povodom Dokićevih pretnji australijskoj ambasadorki u Srbiji reagovalo je australijsko ministarstvo spoljnih poslova.

Dokić je na saslušanje kod istražnog sudije doveden u sredu oko 22 sata, ali je zbog njegovog zahteva da dobije branioca saslušanje odloženo za četvrtak.

On je kod sudije doveden oko podneva, a saslušanje je trajalo oko sat vremena. Dokić je, tokom saslusanja negirao navode koji mu s stavljaju na teret, rekoa je opštinski istražni sudija u Rumi Branislav Rakičević.

Australijsko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da su Dokićeve pretnje shvaćene ozbiljno, ali navode i da ne žele da komentarišu bezbednosna pitanja svog osoblja u inistranstvu.

Advokatica Damira Dokića, Bosiljka Đukić, nije želela da komentariše današnje saslušanje, ali je zamolila medije da ne spekulišu u vezi sa optužbama na račun njenog klijenta. Dokić je, da podsetimo priveden u sredu popodne. Tokom višečasovnog pretresa njegovog imanja kod njega je pronađeno sedam lovačkih pušaka i pištolj berata u legalnom posedu, i dva eksplozivna sredstva veće razorne moći i dvadeset metaka kalibra 357 u ilegalnom posedu.

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, obaveza je policije Srbije da zaštiti sva diplomatsko-konzularna predstavništva u Srbiji.

Policija je Dokića privela zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala.

Dokić je ambasadorki Austrlije pretio putem izjava za dnevne listove, saopštava MUP.

Policija je na Dokićevo imanje došla u sredu po podne, između četiri i pet sati, a tokom pretresa, u njegovoj kući nađeno je sedam lovačkih pušaka i pištolj “bereta” u legalnom posedu, dve bombe i 20 metaka kalibra 357 u ilegalnom posedu.

Kako je za B92 rekla radnica na Dokićevom imanju, koja nije želela da se pojavi pred kamerama, policijski pretres je trajao nekoliko sati.

Ona kaže da se Dokić nije opirao i da se ponudio i sam da donese oružje koje poseduje, kao i papire, ali je policija rekla da će sami doneti oružje, a od njega su samo tražili da im kaže gde se nalazi.

Kako je rekla radnica, policija je pretresla sve objekte, podrume, kazane, a Dokić je, nakon toga, odveden u policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: