Za ubistvo Pukanića milion i po

Sreten Jocić je obezbedio milion i po evra za ubistvo Ive Pukanića, navodi se u krivičnoj prijavi koju je protiv Jocića podnela srpska policija, piše "Blic".

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2009.

09:08

Default images

Ovaj beogradski dnevnik navodi da u prijavi piše da su plan za likvidaciju Sreten Jocić i Slobodan Đurović skovali na sastancima održanim u Baru u Crnoj Gori, kao i da je poslednji takav sastanak održan mesec dana pre ubistva Pukanića.

Zbog organizacije ubistva, kako prenosi "Blic", Đurović je četiri puta odlazio u Hrvatsku, gde se sastajao sa glavnim Jocićevim saradnikom u toj zemlji Robertom Matanićem.

„Sreten Jocić je 2006. godine s umišljajem oformio kriminalnu grupu na teritoriji Srbije i Hrvatske, čije je delovanje imalo međunarodne razmere. U grupi su Slobodan Đurović zvani Kardinal, Robert i Luka Matanić, Željko Milovanović... Sa ovim osobama Jocić je po unapred dogovorenom planu izvršio krivično delo teškog ubistva 23. oktobra prošle godine. Za ovaj zločin Jocić je obezbedio milion i po evra”, navodi se u prijavi, koju objavljuje "Blic".

Realizacija plana atentata na Pukanića počinje sredinom oktobra prošle godine, kada u Zagreb odlaze Željko Milovanović i Bojan Gudurić, glavni izvršioci ubistva, piše list.

„Pre toga, braća Robert i Luka Matanić i Amir Mafalani rade na osmatranju Pukanićevog kretanja i pripremi zločina. Oni u Zagrebu dočekuju Milovanovića i Gudurića i zatim sa njima prate Pukanića, utvrđuju njegove kontakte, da bi 23. oktobra oko 12 sati izvršilo ubistvo“, navodi se u prijavi podnetoj Specijalnom tužilaštvu.

U policiji, kako piše "Blic", kažu da imaju čvrste dokaze za navode u prijavi, ali veruju i da bi Jocićevo hapšenje moglo da razreši brojne likvidacije mafijaških šefova koji su poslednjih desetak godina pod kontrolom držali distribuciju kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: