Pad ekonomije EU od četiri procenta

Evropska unija je saopštila da je suočena sa "dubokom i sveobuhvatnom recesijom" i da će nezaposlenost oštro porasti u naredne dve godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2009.

13:31

Default images

EU navodi da će se rast privrede 27 zemalja članica, uključujući 16 država evrozone, umanjiti ove godine za četiri procenta, daleko više nego što se ranije predviđalo. Osam i po miliona radnih mesta će nestati u EU tokom 2009. i 2010. godine, što je više od broja novih poslova stvorenih tokom prošle dve godine.

EU predviđa spor oporavak iduće godine, ali samo ako počne ozdravljenje bankarskog sektora i svetske trgovine.

Nemačka privreda, saopšteno je u Briselu, umanjiće se ove godine za 5,5 procenata, britanska i italijanska za između 4 i 4,5 odsto, dok će privrede Španije i Francuske uknjžiti pad od tri procenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: