Kalamperović: Sporazum u maju

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović kaže da će Crna Gora i Srbija do kraja maja postići sporazum o regulisanju dvojnog državljanstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2009.

13:52

Default images

Kalamperović je za podgorički radio Antena M rekao da će termin nastavka razgovora o dvojnom državljanstvu biti poznat tokom ove sedmice.

Prema rečima Kalamperovića, realno je očekivati da će i Crna Gora i Srbija ostati pri svojim stavovima o dvojnom državljanstvu, ali da će se dogovoriti o razmeni informacija o tome ko je iz Srbije primio crnogorsko državljanstvo, a ko iz Crne Gore državljanstvo Srbije.

Crna Gora će, kako je Kalamperović naveo, tražiti otpust iz srpskog državljanstva onih državljana Srbije koji žele da dobiju crnogorsko državljanstvo.

Razgovori predstavnika ministarstava unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije o dvojnom državljanstvu su počeli u oktobru 2008. godine, ali su potom prekinuti.

Crna Gora ima restriktivan, a Srbija liberalan stav u davanju državljanstva, što se smatra glavnim razlogom zašto još nije zaključen sporazum o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: