Humanim činom na "Dipeš mod"

Prvih 50 osoba koje dobrovoljno daju krv 6. maja na Trgu Rebublike dobiće na poklon ulaznicu za koncert grupe "Dipeš mod" (Depeche mode) na Ušću 20. maja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2009.

12:48

Default images

Akciju organizuju kompanija “Karlsberg Srbija", “Stejt of Egzit” i RTV B92 u saradnji sa Institutom za transfuziologiju Srbije. Akcija se održava tačno dve nedelje pre srede 20. maja kada će na Ušću, u okviru Tuborg grin festa, nastupiti "Dipeš mod", jedan od najvećih bendova današnjice.

Njihova dugo očekivana svetska turneja počinje upravo 6. maja koncertom u Luksemburgu, a završava se u februaru 2010. godine u Moskvi.

Cilj akcije je da se na početku turneje okupe razni ljubitelji grupe "Dipeš mod", koji će svojim humanim činom pomoći drugima. Akcija počinje od 11 časova na Trgu Republike u Beogradu.

Na Tuborg Grin festu 20. maja će, pored grupe "Dipeš mod", nastupiti i liverpulski bend "Lejditron" (Ladytron), te elektronski duet "Motor". Organizatori festivala su ”Stejt of Egzit“, ”Karlsber Srbija“ i ”Lajv nejšn“.

Velika akcija u Kragujevcu

U Službi za transfuziju kragujevačkog Kliničkog centra organizovana je velika akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali davaoci iz 30 gradova Srbije.

Prikupljeno je 110 jedinica krvi.

Akciju je povodom Dana grada 6. maja, organizovalo Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi "Čika Jaza“ iz Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: