Niš još uvek bez ulice Bajramovića

Zbog preobimnog dnevnog reda, odbornici grada Niša ni danas nisu doneli odluku o promeni naziva ulice Južni bulevar u Bulevar Šabana Bajramovića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2009.

00:43

Default images

Konačna odluka će verovatno biti doneta sutra. Ukoliko odbornici donesu odluku o promeni naziva ulice, stanovnici Južnog bulevara najavljuju blokadu saobraćaja i ulazak u Skupštinu grada.

“Sada smo još sedamsto potpisa dobili od stanara iz okolnih ulica, znači još se širimo prema naselju gore. A, ako oni usvoje, postoji mogućnost da idemo u Skupštinu sutra, pa postoji mogućnost da blokiramo raskrsnicu na Trošarini, pa postoji građanska neposlušnost. Nećemo primati pisma koja nisu adresirana na Južni bulevar”, najavljuje Saša Anđelković, jedan od žitelja Južnog bulevara.

Žitelji Južnog bulevara i okolnih ulica kažu da bi po kralju romske muzike trebalo da se zove ulica u kojoj je on živeo.

Njihov predlog je bio da i Niški džez festival nosi naziv po poznatom pevaču, ali da oni neće dozvoliti da na njihovim kućama stoje table sa njegovim imenom.

“Tamo neka ide, odakle je on rodom. On nije bio narodni heroj, pa da je poginuo, pa da mu se da ulica”, “Mi smo plaćali i za vodu i za kanalizaciju i za struju za ulicu. Ta sredstva smo mi dali za tu ulicu. Sada se to menja odjednom”, kažu pojedini žitelji Južnog bulevara.

Supruga pokojnog pevača Milica Bajramović kaže da zbog protesta žitelja Južnog bulevara ona neće biti zadovoljna čak i ako odbornici sutra odluče da ova ulica dobije ime po njenom mužu.

“Neprijatno mi je stvarno. Oni treba da su zahvalni što će da se zove ulica Šabana Bajramovića. Ipak je to veliki covek, to je ličnost, ljudi ga u svetu priznaju, a ovde neki. ne znam kako da kažem, ne priznaju ga”, kaže ona.

Odbornicima je za ovu sednicu dostavljeno pozitivno mišljenje iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu o promeni naziva ulice.

Prema ranijim nezvaničnim saznanjima B92, većina odbornika će tako i glasati. Međutim, u toku dana stigla je takođe nezvanična informacija da postoji mogućnost da se ova tačka povuče sa dnevnog reda, ili da dođe do prekida sednice, kako bi Južni bulevar zadržao ovaj naziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: