Manter odlazi ranije?

Postoji mogućnost da ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter napusti Beograd već na jesen, pre isteka mandata, piše nedeljnik NIN.

Izvor: NIN

Nedelja, 03.05.2009.

16:35

Default images

Kako saznaje ovaj list, u Vašingtonu je nezvanično već počela borba za mesto Manterovog naslednika. Tako prema pisanju ovog lista, postoji barem pet kandidata, od kojih nijedan nije iz redova karijernih diplomata, a svi imaju političke zasluge u Demokratskoj stranci.

Jedan od najjačih kandidata je Majk Halzl sa Džons Hopkins univerziteta, bivši Bajdenov saradnik, koji bi više voleo da bude specijalni izaslanik za Balkan (protivkandidat mu je Džim Dobins iz REND korporacije).

Tu je i Ed Džozef, bivši šef Međunarodne krizne grupe u Makedoniji, zatim bivši kongresmen Džim Slateri, koji je bio kandidat za senatora iz Kanzasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: