Obama nominuje za Vrhovni sud

Sudija američkog Vrhovnog suda Dejvid Suter odlazi u penziju, tako da će predsednik SAD Barak Obama morati da predloži novog kandidata na njegovo mesto.

Izvor: B92

Subota, 02.05.2009.

01:32

Default images

Obama je najavio je da će za funkciju sudije Vrhovnog suda nominovati nekog ko je nezavisno orijentisan, ko poštuje vladavinu zakona i ustavne vrednosti. Predsednik Obama vest o penzionisanju Sutera objavio kada se iznenada pojavio usred redovnog brifinga za novinare u Beloj kući, iznenadivši prisutne, uključujući i portparola Roberta Gibsa, preneo je Glas Amerike.

Odajući priznanje sudiji Suteru, američki predsednik je najavio da će na njegovo mesto nominovati nekog ko je nezavisno orijentisan, ko poštuje vladavinu zakona i ustavne vrednosti.

Povlačenjem sudije Sutera, Obama je dobio prvu priliku da nominuje kandidata za sudiju Vrhovnog suda, ali tu kandidaturu mora da potvrdi Senat, napomenuo je radio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: