Obradović: Novi zakoni u prosveti

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, plate zaposlenih u prosveti neće biti smanjene.

Izvor: B92

Petak, 01.05.2009.

15:31

Default images

Obradović je na Saboru prosvetnih radnika Srbije u Kruševcu rekao da nije zadovoljan što prosveta rebalansom budžeta nije dobila više, ali da će sistem obrazovanja funkcionisati i da nije ugrožen ovim budžetom.

Ministar prosvete najavio je da će najkasnije do sredine jula Skupštini Srbije biti predložen zakon kojim bi materijalni položaj svih zaposlenih u predškolskom obrazovanju bio rešen na jedinstven način.

Pored Zakona o predškolskim ustanovama, Ministarstvo prosvete predložiće sredinom jula skupštini na usvajanje i zakone o studentskom i učeničkom standardu, udžbenicima, kao i izmene zakona o osnovama sistema obrazovanja i visokom obrazovanju.

Najavljujući promene u osnovnom i srednjem obrazovanju, ministar Obradović je rekao da će Nacionalni prosvetni savet na sledećoj sednici usvojiti standarde znanja za osmi razred, čime se stvaraju preduslovi i za utvrđivanje novih programa i udžbenika za sve razrede osnovne škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: