Potraga: Brisanje iz knjige umrlih

Jedan građanin Srbije moraće pred sudom da dokazuje da je živ, da bi mogao da izvadi lična dokumenta. On se, naime, već osam godina službeno vodi kao mrtav.

Izvor: B92

Petak, 01.05.2009.

11:46

Default images

28. marta 2001. godine na salašu kod Novog Bečeja pronađen je leš bez ikakvih dokumenata, koji su svedoci identifikovali kao Dragana Ignjatovića, dugogodišnjeg najamnog radnika.

Lekar je konstatovao prirodnu smrt, a na osnovu podataka dobijenih preko imena i prezimena, matično odeljenje u Doljevcu obavešteno je da je Dragan Ignjatović iz njihove evidencije pronađen mrtav.

Međutim, osam godina kasnije, isti čovek došao je u Matično odeljenje da traži dokumenta.

"Šestog aprila sam došao da izvadim izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu radi produženja važnosti lične karte. Uvidom u te dve knjige matičar je onako nelagodno konstatovao da postoji klauzula o mojoj smrti od 28. 03 2001. Brisan sam iz evidencije 16. oktobra 2001", ispričao je Ignjatović. "U međuvremenu, dok smo mi vršili uviđaj, tu su došla neka lica, pošto tu ima nekih salaša, i oni su nama rekli da se tu radi o Ignjatović Draganu. Verovatno, pretpostavljam, da su i Domu zdravlja dali te podatke, na osnovu kojih je doktorica izdala potvrdu matičaru, a matičar je na osnovu potvrde Doma zdravlja proglasio, odnosno upisao u matičnu knjigu umrlih da je Ignjatović umro”, kaže sudija Opštinskog suda u Novom Bečeju Fabijan Jožef.

Dragan Ignjatović pokrenuo je proceduru brisanja iz knjige umrlih, pred sudom će dokazati da je živ i dobiće svoje dokumente.

Međutim, i dalje se ne zna ko je pod njegovim imenom sahranjen u Novom Bečeju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: