Veći porezi od septembra

Vlada Srbije priprema nove mere u borbi protiv krize, koje bi trebalo da stupe na snagu u septembru, pišu “Večernje novosti”.

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2009.

01:57

Default images

Prema planu koji je u utorak potvrđen ”Novostima“ u Vladi Srbije, u toku jula će biti pripremljene nove mere koje ne predviđaju automatsko povećanje poreza na dodatu vrednost, već redefinisanje celog ovog zakona. Preispitaće se koja će grupa proizvoda ostati među onima na koje se plaća ”povlašćena“ stopa PDV-a od osam odsto.

Porez na zarade obračunavao bi se na novi način i iznosio bi od 10 do 70 odsto za najviše plate.

Potpuno će se promeniti porez na imovinu, koji bi, još više, oporezovao posedovanje luksuznih stvari, a razmatra se i smanjenje ”diskrecionih“ rashoda države za oko deset milijardi dinara.

Predstavnici Vlade Srbije o novim merama će razgovarati sa delegacijom MMF-a koja u avgustu dolazi u posetu Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: