Dinkić traži veću podršku od SAD

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić zatražio je u Vašingtonu veću podršku američke administracije za Srbiju i zemlje istočne Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2009.

18:05

Default images

U razgovoru s predsednikom Komiteta sa spoljne poslove američkog Senata Džonom Kerijem, Dinkić je razmenio iskustva u sprovođenju antirecesionih mera, posebno u oblasti infrastrukturnih projekata.

Dinkić u Vašingtonu predvodi delegaciju Srbije na prolećnom zasedanju MMF-a i Svetske banke i preneo je da je Keri uveren da će Srbija biti jedna od onih zemalja koja će lakše prebroditi posledice krize i predstavljati faktor stabilnosti u regionu.

"Senator Keri je jedan od inicijatora pomoći zemljama istočne Evrope radi saniranja posledica svetske ekonomske krize", rekao je Dinkić.

"Upravo zahvaljujući njegovoj inicijativi Međunarodni monetarni fond je dobio značajna dodatna sredstva od grupe 20 najrazvijenijih zemalja, pa su između ostalog, i sredstva koja je Srbija dobila iz te povećane kvote", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: