Pakistan: Poginulo dvanaestoro dece

U eksploziji na severozapadu Pakistana, koja se dogodila kad su se deca igrala sa zaostalom bombom, poginulo je 12 devojčica i dečaka, saopštila je policija.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.04.2009.

21:41

Default images

"Njih sedmoro je iz iste porodice. Među njima je bilo pet devojčica", rekao je, u izjavi Rojtersu, policijski zvaničnik Said Zaman iz okruga Lou Dir, gde se eksplozija dogodila. Zaman je kazao da su deca bombu pronašla u blizini svoje škole, i da su mislila da je fudbalska lopta.

"Deca su počela da se igraju njome i ona je odjednom eksplodirala", objasnio je Zaman.

On je naveo da nije jasno da li je u pitanju "namerno" delo terorizma ili nesrećan događaj, pošto se u tom delu zemlje nalaze eksplozivne naprave koje su ostavili mudžahedini u vreme sukoba sa sovjetskim trupama tokom 1980-ih godina u susednom Avganistanu.

Okrug Dir se nalazi u Severozapadnoj graničnoj provinciji u kojoj je uvedeno šerijatsko pravo, u nastojanju vlasti da odobrovolji ekstremiste povezane sa Al Kaidom i talibane da odustanu od daljih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: