Čeka se izveštaj o smrti porodilje

Ministarstvo zdravlja će posle rezultata kontrole u vezi sa smrću porodilje Olivere Veljić preduzeti odgovarajuće mere, najavio je Tomica Milosavljević.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 23.04.2009.

08:40

Default images

Gostujući u emisiji "Poligraf" B92 ministar zdravlja Tomica Milosavljević je rekao da je smrt porodilje u Kliničkom centru u Kragujevcu rezultat "tragičnog sklopa okolnosti". Veljićeva je preminula u nedelju na odeljenju Intenzivne nege u Kragujevcu, gde je bila od 29. marta, posle teškog porođaja zbog kojeg joj je amputirana noga.

Prema njegovim rečima, u Srbiji se 70.000 trudnoća godišnje završi porođajem, a umiranje u vezi sa trudnoćom i porođajem je "relativno retko" i reč je o jednocifrenom broju na godišnjem nivou.

Milosavljević nije želeo da komentariše detalje u vezi sa tim slučajem dok ne bude završen izveštaj o proveri kvaliteta stručnog rada ustanove u kojoj se Veljićeva porodila.

"Ministarstvo zdravlja bilo je u situaciji da sprovede inspekcijski nadzor kao prvu meru, a zatim vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada ustanove i ona je obavljena prošle nedelje po zakonu", rekao je Milosavljević. On je dodao je da bi nakon dve nedelje stručna komisija trebalo da Ministarstvu podnese izveštaj.

Prema njegovim rečima, preliminarne informacije govore da su ginekolozi, hirurzi, anesteziolozi i reanimatolozi u Kragujevcu preduzeli sve što je u njihovoj moći da pomognu Oliveri Veljić.

Prema ranijim izjavama supruga preminule, Danila, Olivera je porođena carskim rezom u kragujevačkom Kliničkom centru, a zbog komplikacija koje su usledile amptutirana joj je leva noga i odstranjen deo materice i debelog creva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: