Dodik: Delta ne odustaje od Boske

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banja Luci da konzorcijum "Delta-Zekstra" ne odustaje od kupovine Robne kuće "Boska" u Banjaluci.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.04.2009.

17:43

Default images

Dodik je novinarima rekao da je razgovorao sa predstavnicima "Delta-Zekstre" i da je osnovni problem prizemlje robne kuće, koje je ranije privatizovano i što ugrožava njenu funkcionalnost.

"Predstavnici 'Delta-Zekstra' i dalje potvrđuje spremnost za ovaj objekat i nastavak razgovora i dogovora, ali se mora razrešiti i pitanje donjeg dela robne kuće", rekao je Dodik, dodajući da će ukoliko se to pitanje reši, biti otklonjeni svi problemi za realizaciju ugovora o prodaji banjalučke robne kuće.

Beogradski konzorcijum "Delta-Zekstra" je u oktobru 2008. godine potpisao ugovor sa Vladom RS o kupovini 58 odsto državnog kapitala banjalučke robne kuće "Boska" za tri miliona evra, ali ni posle dva odlaganja roka ta sredstva nisu uplaćena.

Poslednji put, konzorcijum je od vlade RS 9. aprila tražio produženje roka za 90 dana za izvršenje obaveza iz ugovora o kupovini državnog kapitala "Boske".

Radnici "Boske" nisu primili platu već 22 meseca, niti su im uplaćeni doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Ukoliko "Delta-Zekstra" definitivno odustane od kupovine, "Boska" će otići u stečaj, a radnicima će biti uručeni otkazi.

Premijer RS nedavno je obećao radnicima da će im isplatiti 80 odsto neisplaćenih plata ukoliko predstavnici "Zekstra- Delta" odustanu od kupovine ove robne kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: