Dačić: Trajković zaslužuje orden

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da žandarm Nebojša Trajković, kome je navijač Uroš Mišić naneo teške povrede, zaslužuje orden.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.04.2009.

17:45

Default images

"Svestan da može da izgubi život, rizikovao je i bacio službeni pištolj da ne bu ugrozio tuđi život", rekao je Dačić za glasilo MUP-a "Policajac danas". Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić koji je teško povredio Trajkovića prvobitno je osuđen na deset godina zatvora, ali je postupak, posle žalbi advokata, vraćen na početak.

Dačić je istakao i da će MUP "pomoći svima koji su nastradali ili su povređeni pri obavljanju službene dužnosti, ali i njihovim porodicama".

Dačić je rekao da MUP pokušava da pomogne Trajkoviću i u rešavanju stambenog pitanja naglašavajući da on nije jedini primer, ali je drastičan primer.

Ministar policije je najavio i da će se MUP truditi da poveća izvorne prihode podsetivši da nijedan dinar od naplate saobraćajnih prekršaja ne ide policiji.

"Nije moguće da MUP finansira iz svog budžeta obezbeđenje, na primer Univerzijade. Tim dodatnim prihodima planiramo da poboljšamo status policajaca", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: