Davinić: Skandalozna odluka

Odluka suda da Srbija treba da plati odštetu zbog nepoštovanja ugovora o zakupu satelita je skandal, smatra bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić.

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2009.

01:56

Default images

Vlada Srbije će se žaliti na presudu arbitražnog suda u Londonu koji je presudio da Srbija izraelskoj firmi “Imidž set internešenel” treba da plati odštetu od 37 miliona evra zbog nepoštovanja ugovora o zakupu satelita koji je 2005. potpisao tadašnji ministar odbrane Prvoslav Davinić.

Gostujući u emisiji “Poligraf” B92 Davinić je izjavio da veruje da će u drugostepenom postupku Srbija uspeti da uveri sud u Londonu da sa izraelskom firmom nije potpisan nikakav obavezujući ugovor, već nacrt ugovora o zakupu satelita.

B92: Ali potpisali ste, gospodine Daviniću, nešto što je arbitražni sud procenio kao ugovor...

Prvoslav Davinić: On je mogao da proceni šta god hoće, po našem pravu to nije obavezujući dokument i mi nismo se obavezali ni na šta, jer upravo ste rekli, ne može ugovor da se potpiše u prostorijama bez prisustva onih... Nije Srbija trebala da plati, trebala je da plati Vojska iz viškova naoružanja...

B92: Da, ali budžet Vojske u tom trenutku punila je uglavnom Srbija...

Prvoslav Davinić: Ne budžet, vanbudžetska sredstva, ali svejedno, ona su na teritoriji Srbije i sa tog stanovišta vi ste u pravu.

B92: Dakle, to nije bilo u hotelu, to hoćete da nam kažete?

Prvoslav Davinić: Ne, nije, apsolutno nije bilo u hotelu. Ali dokaz da to nije mogao da bude ugovor jeste nisu bili ni prevodioci, nisu bili... nije stavljen ni pečat, nije obezbeđen ni delovodni protokol. Ugovor se ne potpisuje u prostoriijama trgovca koji vam to nudi, on se potpisuje u Vladi, u Ministarstvu, uz sve one druge procedure koje su potrebne da se ispune. Ja verujem upravo zbog toga što je taj ugovor, odnosno to što je potpisano, taj papir toliko manjkav, ja verujem da ćemo mi u drugom žalbenom postupku svakako uspeti da uverimo sud da tu nema nikakvog ugovora i da je ovo u stvari skandal. Ovakva odluka arbitra je skandalozna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: