Guverner Jelašić o pasošima

Guverner NBS-a kaže da je slovenačka firma “Miraž“ isključena iz izrade novih pasoša jer nije ispunila ugovorene obaveze vezane za kvalitet, količinu i rokove.

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2009.

18:31

Default images

Guverner Radovan Jelašić je naveo da je “Miraž“ proizveo 110.000 uložaka za srpske pasoše, ali da je samo 70.000 njih imalo odgovarajući kvalitet. Narodna banka je, objasnio je guverner, u februaru 2007. godine od Ministarstva unutrašnjih poslova preuzela ugovor o izradi ličnih karata, koji je sklopljen sa nemačkom firmom “Milbauer“ u decembru 2003. godine.

Preuzimanje celokupnog dogovora MUP-a Srbije i “Milbauera“ je jedina greška koju sam učinio, tvrdi guverner Radovan Jelašić.

Kako kaže, to je uradio zato što nije mogao da dozvoli da tri godine ugovor stoji sklopljen, a da niko ništa ne radi.

“Moja greške bila je jako jednostavna, to je da mi je gospodin Vuletić nekoliko puta dolazio, pa dovodio jednom i gospodine Milbauera,i taj gospodin u životu takav posao nije uradio, kao što je uradio sa MUP-om Republike Srbije“, kaže Jelašić.

Radovan Jelašić je dodao i da je ponuda za pravljenje pasoša firme “Miraž” iz Slovenije bila najpovoljnija i zato su nju izabrali.

Kasnije se ispostavilo da ne mogu da ispune finansijski deo ugovora, pa je posao prebačen podizvođaču, nemačkom “Milbaueru”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: