Imenovan v.d. direktora Slobode

Upravni odbor Slobode iz Čačka imenovao je Ozrena Markovića za v.d. generalnog direktora i potvrdio razrešenje dosadašnjeg direktora Radomira Ljujića.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2009.

18:41

Default images

saopštenju Ministarstva odbrane precizira se da je danas održan nastavak 24.sednice Upravnog odbora kompanije Sloboda AD Čačak, prekinute 16. aprila ove godine, kojoj su prisustvovali svi članovi UO, kao i predstavnici sindikata.

Na sednici je jednoglasno potvrđen Zaključak po kome se razrešava dužnosti dosadašnji generalni direktor kompanije Sloboda AD Čačak Radomir Ljujić sa danom 16.april 2009. godine.

Upravni odbor odlučio je da najkasnije do 30. aprila 2009. godine raspiše konkurs za izbor generalnog direktora kompanije i odredio članove Komisije za primopredaju dužnosti generalnog direktora.

Upravni odbor odlučio je i da se pokrene postupak za usaglašavanje prinadležnosti direktora sa kolektivnim ugovorom za pripadanje 6 prosečnih plata zaposlenih u Kompaniji, kao i druga pitanja iz nadležnosti Upravnog odbora, stoji u saopštenju.

Ljujić: Smenjen sam nezakonito

Smenjeni direktor čačanske Slobode Radomir Ljujić izjavio je da je smenjen na nezakonit način, mimo uslova koji su propisani aktima preduzeća. Ljujić tvrdi da su u obrazloženju o njegovoj smeni iznete brojne neistine.

Ljujić je odbacio tvrdnje Upravnog odbora da je ta kompanija loše poslovala u prošloj godini, zbog čega je odlučeno da on bude razrešen
te dužnosti.

On je na konferenciji za novinare rekao da još nije dobio rešenje o smeni i istakao da iza sebe ostavlja uspešno preduzeće.

Ljujić tvrdi da je razlog za njegovu smenu pismo koje su 26. januara ove godine, na njegovu inicijativu, uputili svi direktori namenske industrije na adresu Jugoimport - SDPR, u kojem se izražava nezadovoljstvo odnosom prema odbrambenoj industriji Srbije.

Prema oceni Ljujića, među razlozima za smenu je i mišljenje da on lično sprečava privatizaciju civilnog dela kompanije Sloboda aparati.

On je izjavio da očekuje da će do 30. marta 2010. godine, kada mu ističe ugovor, biti na platnom spisku kompanije i, na insistiranje novinara, saopštio da njegova plata iznosi oko 220.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: