Svedočio snimatelj B92

Snimatelj B92 Boško Branković svedočio je pred sudom kako je zadobio teški prelom noge kada ga je napao učesnik mitinga zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2009.

16:30

Default images

Branković je pred većem Trećeg opštinskog suda opisao da je sve počelo tako što je snimao napad na kolegu iz Foneta kome je bio polomljen fotoaparat. U tom trenutku prileteo mu je optuženi Milan Savatović i udario ga nogom u rame na kome je nosio kameru.

Branković svedoči da je tada uspeo da se zadrži na nogama i nastavi da snima napadača koji ga je potom još jednom šutnuo u leđa. Tada je pao na koleno i zadobio prelom potkolenice.

Branković kaže da mu je, dok je sedeo na trotoaru, prišla grupa mladića od kojih su ga jedni udarali po glavi i leđima i pokušali da mu otmu kameru, a drugi su pokušavali da mu pomognu. Branković nije mogao da kaže da su druga dvojica okrivljenih bili u toj grupi.

Zanimljivo je da je advokata prvookrivljenog interesovalo da li je Branković i ranije lomio nogu. Kada je Branković odgovorio da jeste pre 20 godina, ali butnu kost, i advokat i zastupnik oštećenog predložili su medicinsko veštačenje.

Posle Brankovića svedočio je Nemanja Milutinović, inače prijatelj optuženog Savatovića, koji je potvrdio da je Savatović jednom udario snimatelja jer ovaj nije hteo da posluša naređenje da ne snima. Milutinović tvrdi da je drugi udarac, od koga je pao, Brankoviću zadao drugi mladić koga ne poznaje.

Sudija je tokom suđenja opominjao i publiku koja se smejala i glasno komentarisala dok je oštećeni snimatelj objašnjavao kako je povređen.

Suđenje se nastavlja 1. juna do kada bi trebalo da bude završeno i medicinsko veštačenje, a na to ročište biće pozvan kao svedok novinar B92 koji je bio sa Brankovićem kada je povređen. Odbrana za sada nije imala novih predloga za svedoke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: