Tadić: Odlučno protiv kriminala

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Novom Sadu da će organizovani kriminal u Srbiji biti uništen.

Izvor: Beta

Utorak, 14.04.2009.

00:17

Default images

On je nakon sahrane policajca Vladimira Grandića izjavio da svaki građanin u Srbiji treba ubijenom policajcu da oda počast "zato što je svakog građanina svojim delom branio".

"Država je odbranjena u ovom činu, ali Vladimir Grandić nije odbranio svoj život. Postoje jasni pokazatelji da je ova banda kriminalaca, taj ljudski talog, bio povezan sa kriminalnom grupom iz Valjeva koja je nedavno pohapšena, što nedvosmisleno pokazuje da se kriminalci udružuju i stvaraju vlastitu mrežu i napadaju ljude i državu", rekao je Tadić novinarima.

"Država ima svoje crvene linije i one su jasno postavljene. Mogu da kažem da će organizovani kriminal biti uništen i od toga nećemo odustati ni policija, ni sve druge bezbednosne strukture, ni Vlada Srbije, ni ja kao njen predsednik", poručio je Tadić.

Dodao je da ako "to ne uradimo danas, organizovani kriminal upravljaće životima naše dece u budućnosti".

"Niko nema prava da napada policiju. Svako ko napada policiju, puca u državu i puca u svakog čoveka u ovoj zemlji i svaki takav čovek dobiće odgovor države. Svako ko poziva na napad na državu poziva na napad na svakog čoveka u ovoj zemlji", ocenio je Tadić.

"Ponavljam, organizovani kriminal u Srbiji biće uništen. To je sve što imam da kažem i u ime građana Srbije još jednom da se zahvalim Vladimiru Grandiću, njegovoj porodici, bratu, majci i da poručim da će o njegovom nerođenom detetu brinuti država. To je naša obaveza", kazao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: