Dačić: Oštar obračun sa kriminalom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je oštar obračun sa organizovanim kriminalnim grupama u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.04.2009.

13:53

Default images

Dačić je na komemoraciji ubijenom policajcu Vladimiru Grandiću, najavio obračun sa kriminalom obećavši da će dati sve od sebe da žrtva, koju je Grandić dao u borbi protiv kriminala, neće biti uzaludna.

“Niko u ovoj državi ne može biti jači od nje. Napad na policajca je napad na državu. Kriminal je najveće zlo koje izjeda državu. Tražim od društva, države, političkih stranaka, podršku policioji u borbi protiv kriminala“, rekao je ministar policije. Dačić je takođe ukazao da prvi rezultati istrage pokazuju da je pištolj kojim je ubijen policajac pripadao valjevskoj grupi.

Policajac Vladimir Grandić ubijen je pri hapšenju pljačkaša na novosadskom autoputu.

Komemoraciji u skupštini Novog Sada su, pored Dačića i Grandićeve porodice, prisustvovali i Igor Pavličić gradonačelnik Novog Sada, i predstavnici novosadske policije.

Na komemoraciji je govorio i komandir saobraćajne policije Vladimirov satrešina Željko Čavić koji je rekao da je Vladimir uvek zračio dobrotom i pozitivnom ernergijom.

“Čim je došao u novosadsku saobraćajnu policiju za kratko vreme je pobrao simpatije svih zapolsenih“, naveo je Čavić.

Podsetimo Grandić je umro u nedelju ujutru u Kliničkom centru Vojvodine, od povreda zadobijenih u subotu u sukobu sa pljačkašima na autoputu kod Novog Sada.

Homen: Nema nedodirljivih

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je danas da tužilaštvo i država moraju da pokažu da za njih ne postoje nedodirljivi kriminalci, bez obzira da li oni dolaze iz sveta politike, organizovanog kriminala i da će prema svima na jednak način postupati.

"Samo na taj način možemo da vratimo veru u pravosuđe. Mislim da smo na dobrom putu", rekao je Homen na promociji časopisa Tužilačka reč.

Homen je rekao da su istraživanja pokazala da samo tri odsto građana smatra da korupcija postoji u tužilaštvu i ocenio da ono uživa veliki ugled u našem društvu.

Tužilaštvo uvek reaguje na adekvatan način, rekao je on i ocenio daq je tužilačka organizacija često zanemarivana iako je kvalitetno radila svoj posao.

Kako je rekao, za prvih devet meseci rada ove Vlade, Ministarsvo je parlamentu predložilo 30 zakona, od kojih je 25 usvojeno, a uskoro će biti upućena Skupštini dva izuzetno značajna zakona, zakon o krivičnom postupku i krivični zakonik njer tužilaštvo.

Moramo da vratimo veru građanima u pravosudne organe, da im pokažemo da više neće biti kompromisa, da se zločin ne isplati. Najvažnija je poruka generalna prevencija", rekao je Homen i dodao da je kaznena politika vrlo blaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: