Ćosić: Ne branim knjige na sudu

Pisac Dobrica Ćosić saopštio je da ne namerava da u sudnici brani svoje knjige i da za to angažuje advokate.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.04.2009.

19:17

Default images

U pisanoj izjavi dostavljenoj redakciji B92, Ćosić je naveo da povodom poslednje emisije "Utisak nedelje", obaveštava gledaoce i čitalačku publiku da ne namerava da brani svoja dela na sudu. On je precizirao da su čitaoci jedine sudije i advokati njegovih knjiga.

Ćosić je podsetio da je sve što je imao da kaže povodom krivične prijave Helsinškog odbora za ljudska prava rekao u izjavi za "Večernje novosti" 11. aprila.

Komitet pravnika za ljudska prava Jukom i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji podneli su krivičnu prijavu protiv akademika Dobrice Ćosića zbog "izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivnosti", jer je u svojoj knjizi "Vreme zmija - Piščevi zapisi 1999 - 2000" izneo niz uvreda na račun albanskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: