Otvorena još jedna "SOS prodavnica"

U beogradskom naselju Karaburma otvorena je druga "SOS prodavnica" za siromašne. Za razliku od otvaranja prve, ovoga puta nije bilo velike gužve.

Izvor: B92

Petak, 10.04.2009.

14:01

Default images

Do kraja maja, očekuje se otvaranje još osam prodavnica u Beogradu, a u toku su pregovori i sa drugim opštinama u Srbiji, tako da se prvi “SOS marketi” van Beograda očekuju početkom juna. Beograđani koji su poranili kako bi već prvog dana pazarili u “SOS marketu”, kupovali su uglavnom osnovne namirnice.

Cene nekih namirnica, poput hleba i brašna, još su niže u odnosu na one kada je otvoren prvi “SOS market”.

Milena Radulović iz trgovinskog preduzeća "Jabuka" kaže da je još rano govoriti o poslovanju prvog marketa koji je otvoren, ali da interesovanje građana ne jenjava.

Po povoljnijim cenama uskoro će moći da kupuju i građani van Beograda.

"Što se tiče objekta, snabdevanja robom, mi smo odlučili da se u gradovima van Srbije uposle, pre svega, lokalne proizvodnje, a nakon toga i svi ostali”, rekla je Milena Radulović.

“Interes nam je da se i u ovim objektima samo prodaje roba domaćeg proizvođača, tako da nam je interes da se iz toga dela lokalnog uposle svi relevantni koji su u toku proizvodnje - i mlekare, i proizvođači hleba i tako dalje”, kaže ona.

U “SOS marketima” još uvek mogu da kupuju svi građani.

Kasnije će pravo na kupovinu po povoljnijim cenama imati samo socijalno ugroženi građani - nezaposleni, penzioneri čije penzije ne prelaze 20.000 dinara, radnici sa manjim primanjima od minimalne mesečne zarade, osobe sa invaliditetom, raseljena i izbegla lica, kao i korisnici socijalne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: