Napad neonacista u Ljubljani

Grupa neonacista prekinula je okrugli sto na Filozofskom fakultetu u Ljubljani i fizički napala jednog od učesnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2009.

15:43

Default images

U sredu je na Filozofskom fakultetu u Ljubljani organizovan okrugli sto na temu "Govor mržnje, nacionalizam i neofašizam u Sloveniji", koji je svojim organizovanim dolaskom prekinula grupa od petnaestak neonacista, koji su se predstavili kao nacional-socijalisti.

Učesnici su ih pozvali da napuste skup, navodeći da na tom fakultetu nema mesta za netoleranciju i fašizam, nakon čega su neonacisti napali jednog od učesnika.

Na fakultet je uskoro stigla i policija, koju su pozvali učesnici skupa. Policija je napravila zapisnik i obećala odgovarajuće postupke.

Studenti Filozofskog fakulteta u Ljubljani su saopštili da su zgroženi i da osuđuju nasilje do koga je došlo, ali i da su zabrinuti zbog mogućnosti da se takvi događaji ponove.

"Zapravo je ironično da se potreba za debatom o pojavama netolerancije i fašističkoj praksi potvrdila tako pokazno", zapisali su u svom saopštenju studenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: