Odšteta iz budžetske rezerve

Odštetu od 900.000 dolara porodici Brajana Stajnhauera Vlada je isplatila iz tekuće budžetske rezerve, potvrđeno je “Danasu” u Vladi i u Ministarstvu pravde.

Izvor: Danas

Četvrtak, 09.04.2009.

01:25

Default images

Kako je objašnjeno ovom listu, Vlada je uzela pozajmicu iz budžetske rezerve, a zaključkom Vlade je naloženo Direkciji za oduzetu imovinu da sredstva refundira u budžet. Ovakav potez nije neuobičajen, jer budžetska rezerva služi Vladi da pokrije nepredviđene troškove, s obavezom da vrati novac.

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, naime, još nije počela da funkcioniše, a tužilaštvo i policija nisu još počeli da plene imovinu od kriminalaca. Problem u ovoj situaciji je i to što je upravo nedostatak novca u budžetu usporio formiranje Specijalne jedinice MUP-a Srbije za finansijske istrage.

Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela stupio je na snagu 1. marta ove godine.

Odšteta je isplaćena za troškove bolničkog lečenja Brajana Stajnhauera kojeg je 4. maja prošle godine u jednom bostonskom klubu u SAD pretukao kolega Miladin Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: