Bivši diktator će biti izručen

Američki federalni sud potvrdio je presudu da nekadašnji panamski vojni diktator Manuel Norijega može da bude izručen Francuskoj gde je optužen za pranje novca.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2009.

01:22

Default images

Tročlano sudsko veće apelacionog suda odbacilo je Norijegine tvrdnje da Ženevske konvencije o ratnim zarobljenicima nalaže da on bude vraćen u Panamu, pošto je kazna koja mu je izrečena zbog umešanosti u trgovinu drogama istekla u septembru 2007.

Norijega je u zatvoru u SAD od kraja 1989. godine, kada je američka vojska okupirala Panamu, zbacila ga sa vlasti i zarobila.

Norijega je osuđen 1992. godine za zločine povezane s trgovinom narkoticima i pranjem novca, a kasnije te godine američki okružni sudija Vilijam Heveler proglasio ga je ratnim zarobljenikom.

Heveler i još dvojica sudija odbacili su, međutim, Norijegin pokušaj da izbegne izručenje Francuskoj, gde je u odsustvu osuđen zbog pranja novca i gde ga čeka desetogodišnja kazna zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: