Ljajić: Paket mera za najugroženije

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić najavio da će uskoro biti usvojen paket mera za zaštitu najugroženijih građana.

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2009.

17:40

Default images

Ljajić je rekao da će za primenu tog paketa mera iz budžeta biti izdvojeno tri milijarde dinara. "Procenjuje se da će se 255.000 porodica suočiti sa posledicama ekonomske krize", rekao je Ljajić.

On je objasnio da će Vlada štititi porodice sa šest i više članova, samohrane majke, staračka domaćinstva, romske porodice, izbeglice i interno raseljene, kao i decu do 13 godina starosti i starije od 65 godina koji žive u lošim uslovima.

Ljajić je naveo da će do kraja nedelje Vlada sa poslodavcima i sindikatima i lokalnom samoupravom nastaviti socijalni dijalog, kako bi se dobila što šira podrška za primenu novih mera štednje za ublažavanje posledica ekonomske krize.

"Nije vreme za demonstracije i štrajkove", naglasio je Ljajić i dodao da će u Beogradu 24. aprila biti organizovana regionalna konferencija na kojoj će biti predstavljene mere koje zemlje u okruženju, ali i Evropskoj uniji, primenjuju da bi se sačuvala ekonomska stabilnost u kriznim vremenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: