Uskoro SOS kiosci

Prvi kiosci u kojima će hleb koštati manje od 30 dinara, a mleko 40 biće otvoreni za oko tri nedelje u beogradskoj opštini Zvezdara, pišu Večernje novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 07.04.2009.

01:00

Default images

Cenovnik svih namirnica i radno vreme objekata biće poznati pred otvaranje. Kako najavljuju u Uniji pekara Srbije, najizvesnije je da će ovaj projekat uskoro zaživeti i na Paliluli, a očekuju i saradnju sa opštinama Grocka i Čukarica.

Pravo na socijalnu karticu imaju građani prijavljeni u Zvezdari koji su u evidenciji Centra za socijalni rad, a opština je registrovala i 1.450 Roma koji će moći da pazare jeftinije.

“Jedna kartica važiće za celu porodicu”, objašnjava Dragan Pajić, pomoćnik šefa Odeljenja za razvoj opštine Zvezdara.

“Do kraja nedelje, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Unijom pekara usvojićemo standarde prema kojima će se kupovati. Time ćemo tačno odrediti koliko hleba ili mleka dnevno može pazariti jedna porodica, u zavisnosti od broja članova”, kaže Pajić.

Kiosci će, kažu u opštini, biti postavljeni na mestima gde ima najviše siromašnog stanovništva - u Orlovskom naselju, kod pijace u Mirijevu, na staroj tramvajskoj okretnici kod "Kluza", u blizini Cvetkove i Đeram pijace, u Bosutskoj ulici i na trolejbuskoj okretnici između Medakovića i Velikog Mokrog Luga.

Osim hleba i mleka, siromašni građani u ovim objektima moći će da kupe i ulje, šećer, so, brašno, suhomesnate proizvode...

Za najmlađe, u ponudi će biti sendviči, po znatno povoljnijim cenama. U Uniji pekara očekuju pozajmicu od Ministarstva trgovine u vidu brašna ili pšenice iz robnih rezervi koja će im pomoći da sa dovoljnim količinama hleba započnu prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: