Konstituisano Državno veće tužilaca

Državno veće tužilaca održalo je konstitutivnu sednicu kojoj je predsedavao republički javni tužilac Srbije Slobodan Radovanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2009.

19:14

Default images

Kako je agenciji Beta rekao portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić, odmah nakon konstitutivne održana je i druga sednica na kojoj su postavljena pravila rada Državnog veća tužilaca.

"Reč je o supostavljanju potpune samostalnosti tužilaštva kao dela pravosuđa, pa je samim tim i reč o istorijskom trenutku za tužilačku organizaciju koja na taj način postaje deo reformisanog pravosudnog sistema u skladu sa savremenim evropkim standardima", kazao je Zorić.

On je naveo da su po svom položaju članovi Državnog veća tužilaštva republički javni tužilac Slobodan Radovanović, Ministarka pravde Snežana Malović i predsednik odbora Skupštine Srbije za pravosuđe Boško Ristić.

Izbrani članovi veća su tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, zamenik republičkog javnog tužioca Đorđe Ostojić, zamenik okružnog javnog tužioca u Novom Sadu Ivana Letica-Pavić, zamenik okružnog javnog tužioca u Beogradu Saša Ivanić.

Za članove veća izabrani su i zamenik opštinskog javnog tužioca u Kragujevcu Nebojša Kirjaković, opštinski javni tužilac u Novoj Varoši Ljubiša Dragašević i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Milan Skulić.

Portparol republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić rekao je da će Državno veće tužilaca biti otvoreno za javnost.

Ovlašćeni da javnost obaveštavaju o radu Državnog veća tužilaštva su Tomo Zorić i portparol tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: