Korzika: Povređeno 10 policajaca

Više od 10 policajaca povređeno je na demonstracijama pristalica nezavisnosti Korzike, koje su održane u subotu u Bastilji, saopštile su francuske vlasti.

Izvor: Beta

Nedelja, 05.04.2009.

01:44

Default images

Tri policajca, koji su teže povređeni, imaju opekotine ili povrede glave nanete molotovljevim koktelima i drugim predmetima koje su na policajce bacali demonstranti. Nekoliko policajaca je smešteno u bolnicu, dok je drugima pomoć ukazana na licu mesta, saopštile su vlasti.

Policija je saopštila da se oko 1.500 pristalica nezavisnosti Korzike okupilo na demonstracijama u Bastiji, dok su organizatori naveli da ih je bilo 15.000.

Demonstranti i policajaci su se sukobili u centru grada, a neki demonstranti su zapalili nekadašnju gradsku skupštinu, u kojoj se sada nalaze javne službe, i oštetili više zgrada.

Za sada nije poznato da li je neko od učesnika demonstracija uhapšen i da li je bilo povređenih među demonstrantima.

Protest je organizovan zbog "policijskog nasilja" na demonstracijama koje su održane u ponedeljak zbog presude korzikanskom nacionalisti Ivanu Koloni.

Kolona je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva prefekta Korzike 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: